Over ons

Na twee jaar hard werken, vond in september 2014 de officiële opening plaats van ons, ruim 100 km. lange, ruiterroutenetwerk. De Stichting bestond reeds een aantal jaren en had in het verleden al een aantal ruiterroutes gerealiseerd. Deze routes waren in de loop der jaren echter verouderd en waren niet aan elkaar gekoppeld. Hierin wilde een aantal ruiters en menners graag een verbetering aanbrengen


Gemeente en overleg

 De gemeente werd aangeschreven en gaf groen licht om een goed plan te maken. Aly Wisse was bereid zich in te zetten om subsidies aan te vragen. Er werd een openbaar overleg georganiseerd, waaraan veel mensen met interesse deelnam.

 

Werkgroep

Vanuit het openbaar overleg ontstond een enthousiaste werkgroep. Er werd door de werkgroep, met inspraak van belangstellenden tijdens een aantal openbare avonden, nagedacht over een goede, mooie en veilige route voor ruiter en menner en daarna werd, in overleg met vele grondeigenaren, beheerders van gebieden (Staatsbosbeheer, het Waterschap, Natura 2000 etc.) en de Gemeente Noord-Beveland onderhandeld over gebruik van bestaande- en het mogen aanleggen/uitzetten van nieuwe paden.

 

Proefrit

Er moest zelfs een proefrit worden gereden door de inlagen, onder toeziend oog van ecologen, om aan te tonen dat de vogelstand niet te lijden heeft van een langsrijdende ruiter.

 

Routebureau en palen

In overleg met het routebureau moest bepaald worden waar routepalen konden worden geplaatst en welk soort routepalen. Deze palen en de borden die daarop kwamen, moesten worden aangeschaft, geplaatst en vastgezet. Ook moesten paden worden aangelegd door gebieden met bossen en struiken en over ondertaluds van wegen. 

 

Routenetwerk en -kaart

De routes zijn inmiddels op een officiële routekaart vastgelegd. Op de kaart zijn ook pleisterplaatsen aangegeven, waar je al dan niet met een trailer kunt parkeren, waar je iets kunt eten of drinken en zelfs waar overnachtingsmogelijkheden zijn.


Onder toeziend oog van ecologen, werd bekeken of de vogelstand niet te lijden had van een langsrijdende ruiter.


Paardrijden op Noord-Beveland voortaan veiliger

Uitlegfilmpje van Omroep Zeeland over het aangelegde routenetwerk.


Jouw steun is hard nodig! Word vriend of vrijwilliger van onze stichting.

Geniet jij ook van onze ruiter- en menpaden?

Voor maar €25,- per jaar wordt je vriend van onze stichting. Wil je ons op een andere manier helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger!