Vrijdag 10 mei 2024

ZLTO Boerenruiterrit Noord-Beveland

Rijd je ook mee? Van hoeve naar hoeve, door de polder en langs de Oosterschelde ontdek je Noord-Zuidzijde van Noord-Beveland. De complete route is 24 kilometer lang met een appelafgeefpunt en een toffe stop bij de boer. Is 24 kilometer te lang? Je kunt de route ook afsnijden en dan heb je 14 kilometer in totaal gereden.  

Op vrijdag 10 mei 2024, de dag na hemelvaartsdag, vindt een ruitertocht plaats op het mooie Noord- Beveland. Traditiegetrouw sluit de Stichting ruiter- en menroutes Noord-Beveland zich voor deze rit aan bij de ZLTO Boeren wandel- en fietstocht. Deze vindt jaarlijks plaats, waarbij voor wandelaars, fietsers en ruiters aparte routes zijn uitgezet.

 

Zoals je gewend bent van ons, zorgen wij weer voor fijne stops waar jij en je paard kunnen uitrusten en eten.

We beloven dat het weer een prachtige georganiseerde rit wordt!Je kunt je favoriete afbeelding bestellen bij:

Jofabi.

Vermeld in je e-mail het nummer van de foto en je wensen.

Bekijk ook eens de website: www.jofabi.nl

Vrijdag 11 mei 2018: zonnige boeren ruiter- en menrit


Op de vrijdag na Hemelvaart wordt er traditiegetrouw op Noord-Beveland een Boerenrit georganiseerd. Ruiters, menners, fietsers en wandelaars waren op 11 mei van harte welkom! Voor iedereen werd er een speciale route uitgezet. Onderweg kwam je op diverse Noord-Bevelandse (boeren)bedrijven waar eten, drinken en producten voor je klaar stonden.

 

Gestart werd bij OC-Stables in Kamperland. Een fijne plek met genoeg parkeerruimte en een goed sanitaire voorzien. De rit was dit keer weer vrij lang: 25 kilometer. We hadden dan ook 2 stops ingelast. Bij de eerste stop ontvingen de ruiters friet en voor de paarden stond er ook lekkers klaar. De stop was bij een akkerbouwbedrijf. De tweede stop was in de wei bij minicamping Zeelucht. Hier kreeg men pannenkoeken en voor de paarden was er ook weer iets lekkers.

 

De rit ging door de polder en langs de Oosterschelde. Het was prachtig weer en in het voorjaar staat het fluitenkruid altijd zo mooi in bloei. Het eiland lag er prachtig bij voor deze mooie lange rit.

 

Bedankt voor jullie deelname! En heel graag tot ziens bij de volgende rit op ons eindeloze eiland Noord-Beveland.Veerse Meer & Polderrit op zondag 8 oktober was een memorabele en natte rit


Wat een bikkels iedereen die deze dag hebben meegereden en meegeholpen! Een grote regenwolk, die maar bleef hangen boven ons eiland, plaagden alle deelnemers en vrijwilligers tijdens deze rit. Maar ondanks dit, hebben we echt genoten!

We startten deze dag bij Boerderij Westhof in Kortgene. In de schuur werd iedereen verwelkomt met thee, koffie en koek. Voordat men aan de rit kon beginnen, waren velen al erg nat door de regen. Er was twijfel bij een aantal ruiters of ze wel gingen rijden of niet. Uiteindelijk zijn er van de 45 aanmeldingen 30 deelnemers gestart.

 

Door het bos, langs het Veerse Meer en door de polder reden we in kleine groepjes naar OC-Stables in Kamperland. Nat tot op onze onderbroek kwamen we aan. Daar er geen wind stond, viel de kou gelukkig mee.

 

Bij OC-Stables konden de drijfnatte paarden allemaal in een eigen stal uitrusten en genieten van hooi, appels en PAVO-voer welke gesponsord was door Diervoerder Westhof. De ruiters konden zich warmen bij de houtkachel en er stond een uitgebreid buffet klaar, gemaakt met allemaal Noord-Bevelandse producten. Een kop warme soep, pannenkoeken, quiche, salades en broodjes, gingen er gemakkelijk in.

 

Een aantal ruiters stopten na de pauze en werden keurig teruggebracht naar het begin- en eindpunt. De overige deelnemers hebben de natte rit met elkaar uitgereden. Het was een hele fijne, memorabele en natte rit waar weer mooie ruitervriendschappen uit zijn ontstaan. Op naar de volgende!

 

Bedankt voor jullie deelname! En heel graag tot ziens bij de volgende rit op ons eindeloze eiland Noord-Beveland.Je kunt je favoriete afbeelding bestellen bij:

Jofabi.

Vermeld in je e-mail het nummer van de foto en je wensen.

Bekijk ook eens de website: www.jofabi.nl

Boeren Ruiter- en menrit 26 mei 2017 was een succes


Wat was het weer een succes: De jaarlijks terugkerende Boeren Ruiter- en Menrit. Van hoeve naar hoeve, door de polder, langs de Oosterschelde en onder de Zeelandbrug door, werd dit keer de Oostzijde van Noord-Beveland ontdekt. Een 26 kilometerlange tocht, met 2 stops is het genieten te paard of op de menkar. Het was een prachtige dag!

Gestart werd er bij Jonkvrouw Annehoeve te Kats. Van daaruit reed je door de polder, over de Prinsendijk richting Landbouwbedrijf Teunissen. Daar kon men friet eten en de paarden laten rusten. 

 

De route vervolgde richting de inlagen en de Oosterschelde. Via de Haven van Colijnsplaat reed je onder de Zeelandbrug door naar Schapenfokkerij Oosterstein. Daar kon je weer even rusten en iets drinken.

 

Bij het eindpunt wachtte pannekoeken en iets lekkers voor de paarden op de deelnemers. Het was een meer dan geslaagde dag!

Bedankt voor jullie deelname! En heel graag tot ziens bij de volgende rit op ons eindeloze eiland Noord-Beveland.Geslaagde Oosterschelderit op zaterdag 10 september 2016


We kijken terug op een zeer geslaagde Oosterschelderit op zaterdag 10 september 2016. Samen met 23 ruiters en menners hebben we het natuurgebied tussen de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug ontdekt. Het was een geweldige dag!

De start was bij  Minicamping Zeelucht, Keihoogteweg 6, 4491 PT Wissenkerke. Henriëtte en Simon van den Berg danken wij heel hartelijk voor de goede begeleiding van de trailers en de ontvangst met koffie en thee voor deelnemers.

 

De lunch was geregeld door Aly Wisse en Antje Dees. Een Oosterschelde(zee)banket met eten gemaakt van producten direct van het land. En natuurlijk was er ook voor de paarden gezorgd. De wortels zijn gesponsord door Verswinkel Sandee uit Kamperland. Allen bedankt voor jullie inzet!

 

Bedankt voor jullie deelname! En heel graag tot ziens bij de volgende rit op ons eindeloze eiland Noord-Beveland.